38 millioner til bærekraftig samfunnsutvikling

Har du et prosjekt som bidrar kan bidra til bærekraftig samfunnsutvikling i nord? Nå kan du søke økonomisk støtte til ditt prosjekt fra ordningen Arktisk 2030. 

Portrettbilde av kvinne med mørkt langt hår. Foto.  - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring, plan og miljø, Marlene Bråthen (Sp). Tromsø kommune.

Totalt utlyser vi, i samarbeid med Nordland fylkeskommune ut inntil 38 millioner kroner, hvorav 7 millioner er tilgjengelig for forprosjekt og om lag 31 millioner er tilgjengelig for hovedprosjekt.

Ordningen skal støtte opp under regjeringens nordområdestrategi og prosjekter som bidrar til bærekraftig samfunnsutvikling i landsdelen.

Fylkesråd for plan, næring og miljø i Troms og Finnmark, Marlene Bråthen (Sp), håper at både nasjonale og regionale aktører benytter seg av muligheten til å søke om midler.

Når vi lyser ut Arktis-2030 midlene har vi som mål å snu den negative befolkningsutviklingen, utnytte de lokale verdiene til å skape vekst og gjøre nordområdene til sentrum for grønn omstilling. Vi håper på mange gode prosjektsøknader til årets utlysninger, slik at vi kan komme nærmere disse målene.

– Arktis 2030-midlene er forankret i regionale planer og strategier samt regjeringens Nordområdestrategi, noe som gjør at hovedfokuset er prosjektets nytteverdi i nord. At fylkeskommunene i nord får mulighet til å legge til rette for en bærekraftig utvikling i landsdelen er både riktig og viktig, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helén Haukland.

Støtte til både for- og hovedprosjekter

Støtte over Arktis 2030 kan deles ut til forprosjekt eller hovedprosjekt.

Forprosjektutlysningen vil være som før, men det som er nytt av året er at det vil være en runde med prekvalifisering for hovedprosjekt.

Dette betyr at søkere sender inn en skisse av ønsket prosjekt, forut for innsending av søknad om prosjektstøtte.

Søknadsfrister

Prosjektsøknader fylles ut i sin helhet gjennom regionalforvaltning.no.

Det er mulighet for å sende inn skisse til og med 12. mai.

Utlysingen av forprosjekter vil være åpen mellom 7. mars til 15. oktober (forutsatt tilgjengelige midler). Søknader behandles løpende

Les mer om årets utlysning her

Til toppen