Kronprinsen besøkte nordnorsk stand på ONS

Tre representanter for energi i nord står sammen med fylkesråd Karin Eriksen og kronprinsen Haakon på standen Xplore North under ONS i Stavanger. - Klikk for stort bildeFra venstre: Lillian Sørensen (Arven/KPH), Signe Silkar (KPB), Kristiane Mauno Kystad (Arctic Energy Partners), fylkesråd Karin Eriksen og kronprins Haakon. Foto: Trond E. Willassen/Nordland fylkeskommuneDa standen Xplore North ble åpnet på ONS i Stavanger, kom selveste kronprins Haakon kom på besøk. Fylkesråd for næring, plan og miljø Karin Eriksen (Sp) sto for åpningen.

Eriksen åpnet standen i kraft av at hun også er leder i Nordnorsk Petroleumsråd. 

Xplore North er skapt i fellesskap av hele energisektoren i Nord-Norge i samarbeid med bedrifter, akademia, Nord-Norsk Petroleumsråd, kommuner og fylkeskommunene. Standen er basert på et langvarig samarbeid som har vart over mange år. 

Kronprinsen kom til åpningen mandag sammen med olje- og energiminister Terje Aasland. Tre unge energistemmer fra nord representerte standen: Lillian Sørensen fra Arven/KPH, Signe Kilskar fra KPB og Kristiane Mauno Krystad fra Arctic Energy Partners. 

Fylkesråd Eriksen sa følgende i sin åpning:

– Nord vil i fremtiden være en betydelig energi-region i vår energi-nasjon. Nord-Norge ønsker å være ledende på energiomstilling og verdiskaping for selskaper og samfunn. Nord-Norsk Petroleumsråd og TFFK ønsker gjennom sin samfunnsutviklerrolle sammen med dere, å bidra til å få verdens energiproduksjon og energiforbruk over på karbonnøytrale energiformer. Industrien og teknologi-innovasjon vil være en del av løsningen for det grønne skiftet. Energiindustrien har kunnskap og erfaring, og sammen med forskning og utvikling vil industrien effektivisere og utvikler teknologi og produkter for en grønn omstilling. Vi vil i de neste årene være en pådriver for at vi skal oppleve en betydelig teknologisk utvikling og tilhørende investeringer for å kutte utslipp til null i 2050.

Fylkesråd Karin Eriksen og leder for Xplore North-standens styringsgruppe Kjell Giæver på podiet under åpningen av standen. - Klikk for stort bildeFylkesråd Karin Eriksen og leder for Xplore North-standens styringsgruppe Kjell Giæver under åpningen. Foto: Trond E. Willassen/Nordland fylkeskommune

 

Til toppen