Nå er prosjekt Tilflytterstrategi i gang

Skjermbilde av møtedeltakere på Teams.  - Klikk for stort bildeSkjermbilde fra oppstartsmøte til prosjekt Tilflytterstrategi, 25. mars 2022. Målet for prosjektet er å bli bedre på integrering, og på den måten få flere arbeidsinnvandrere til å melde permanent flytting til regionen.

Fylkesråd for plan, næring og miljø, Karin Eriksen (Sp) sier hun har mottatt tilbakemeldinger fra flere ordførere, hvor de påpeker at den største utfordringen de står ovenfor er knyttet til demografi.

Prosjektet Tilflytterstrategi skal utvikle og iverksette tiltak for å imøtekomme noen av disse utfordringene.

– Et godt integreringsarbeid har et stort potensial til å imøtekomme de demografiske utfordringene kommunene i regionen står overfor, og samtidig være et viktig bidrag for å sikre arbeidskraft til næringslivet, forklarer fylkesråd Eriksen (Sp).

I første omgang er det kommunene i Tromsø-regionen som deltar i prosjektet, sammen med en rekke andre aktører, herunder: Landsorganisasjonen i Norge, NAV, NHO Arktisk, UiT Norges Arktiske Universitet, KS og Distriktssenteret.

Stort behov - mange muligheter

I forkant av prosjektet er det identifisert en rekke utfordringer arbeidsinnvandrere, arbeidsgivere og kommuner støter på i møte med det norske samfunnet.

Blant annet opplever både arbeidstakere og arbeidsgivere et manglende mottaksapparat og det er et stort behov for informasjon, tilrettelagte norskkurs, kunnskap om norsk samfunn og kultur, og bedre organisering av de praktiske kravene som må på plass.

Her kan du lese mer om prosjektet Arbeidsinnvandring - Troms og Finnmark fylkeskommune (ekstern lenke)  

Til toppen