Støtter innovasjon i romindustrien

Fylkesrådet gir nær 1,9 millioner til prosjekt som skal hjelpe oppstartsbedrifter innen romindustri og jordobservasjon i Troms. – Vil bidra til et innovativt næringsliv, sier fylkesråd Marlene Berntsen Bråthen (Sp).

Tildelingen på 1 889 550,- skal Norinnova bruke på å etablere en såkalt regional node i et teknologiprogram initiert av ESA – European Space Agency.

Noden skal sørge for at oppstartsbedrifter i Troms blir tilkoblet et nasjonalt og internasjonalt nettverk av aktører innen samme felt.

En kvinne ser i kamera. Hun holder noen papirer. I bakgrunnen kan man se en presentasjon på et lerret i en større konferansesal. Man kan se silhuetter av andre mennesker i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring, plan, kultur og miljø, Marlene Berntsen Bråthen (Sp). Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

– Fylkesrådet vil bidra til et innovativt næringsliv i regionen blant annet ved å styrke vår posisjon innen romindustri og jordobservasjon. Gjennom dette prosjektet vil oppstartsbedrifter i Troms få tilgang til regional, nasjonal og internasjonal kompetanse innen feltet, uttaler fylkesråd for næring, plan, kultur og miljø, Marlene Berntsen Bråthen (Sp).

Initiativet fra Norinnova bygger på andre etablerer innen romindustri og jordobservasjon i Nord-Norge, som Andøya Space, Nasjonalt jordobservasjonssenter i Tromsø og ESA Arctic Phi Lab i Tromsø.

Se alle dokumenter i saken her

Til toppen