God planlegging er nøkkelen til et godt friluftsliv

Friluftsliv i planlegging var tema under den årlige friluftslivssamling, som ble arrangert for 10. gang 16. november.  Mer enn 70 deltakere fikk med seg konferansen hvor blant annet årets Friluftsliv Ildsjelpris ble utdelt.

– God planlegging på tidlig stadier er viktig for å fremme næringsliv og bolyst, ikke minst i form av å avsette egne områder knyttet til friluftsliv – enten steder hvor det åpnes for tilrettelegging, men minst like viktig å sørge for at visse områder ikke mister sin kvalitet og verdi i form av utbygging eller andre tiltak som hindrer folk sin bruk av området og allemannsretten, sa fylkesråd for plan, næring, miljø og kultur, Marlene Berntsen Bråthen (Sp), i sin åpningstale under konferansen.

Mange mennesker i et rom følger med på dame som holder tale - Klikk for stort bildeFylkesråd Marlene Berntsen Bråthen (Sp) fremmet at god planlegging rundt friluftsliv skaper både næringsliv og bolyst. Majliz Berget

Friluftslivets interesser

En rød tråd gjennom hele konferansen var viktigheten av å ivareta hensynet til friluftslivets interesser i planprosesser både overordnet i kommunenes areal- og samfunnsplaner, så vel som på mer detaljere planer og tiltak som angår arealdisponeringer. 

Ildsjelpris utdelt

Friluftslivets Ildsjelpris for 2023 ble også utdelt under konferansen. Formålet med prisen er å verdsette og løfte frem det solide arbeidet som gjøres innen friluftsliv. I Troms gikk prisen til Dyrøy turlag ved leder Inger Guttormsen. 

To smilende damer holder opp en plansje som det står Dyrøy på - Klikk for stort bildeTrine Strand sammen med leder for Dyrøy Turlag Inger Guttormsen Majliz Berget

 

I Finnmark ble prisen tildelt Gunn-Tova Thomassen i Friluftsgruppa i Alta. Juryens begrunnelse for at nettopp Thomassen ble tildelt prisen for Finnmark var hennes egenskaper som aktivitetsstarter, planlegger, turleder, inspirator og gledesspreder, samt hennes evne til å gjøre naturen åpen for alle.

Gratulerer så mye til Gunn-Tove Thomassen! Du skaper magiske øyeblikk som blir husket av dine turvenner, det er mange som setter din innsats svært høyt. Vi håper at du, med denne anerkjennelsen, får økt motivasjon til å fortsette ditt verdifulle bidrag for Friluftsgruppa i Alta. 

Juryen for Friluftslivets ildsjel består av representanter fra FNF Finnmark, Finnmark Friluftsråd og Troms og Finnmark fylkeskommune.

Til toppen