Helt vilt i Troms og Finnmark

Anne Toril Eriksen Balto i kofte. - Klikk for stort bildeFylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp). Foto: Lars Åke Andersen. Fylkesrådet fordeler 1,12 millioner til vilttiltak i fylket. Midlene er rettet mot økt verdiskaping og oppbygging av kunnskapsgrunnlaget for forvaltningen av de høstbare viltressursene.

I år støtter vi 21 tiltak i Troms og Finnmark. Det spenner fra spekepølsekurs til hønsefugltaksering og helikoptertelling av elg, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (SP).

Se listen over tilskuddsmottakere her (PDF, 346 kB)

Forskning, forvaltning og stimulering

Jeger- og fiskerforeningene får god uttelling blant annet med sine introkurs om elgjakt for ungdom og kvinner. Norsk Institutt for Bioøkonomi bidrar til et verdifullt kunnskapsgrunnlag for forvaltningen gjennom forskning på elgens vandringsmønster i Sør-Varanger, og Målselv og Storfjord kommuner retter sin innsats mot trafikksikkerhetstiltak.

Fylket er rikt på viltressurser, og vi ønsker å bidra til at disse forvaltes på en god måte. Elgen er ressursen som skaper mest engasjement og sørger for flest søknader. Men også bestander av rype, storfugl, hare og småpredatorer har stor betydning for folk, uttaler fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Hun understreker videre at ivaretakelsen av våre høstingstradisjoner og rekruttering til jakt og fangst er viktig for både den enkelte, samfunnet og viltbestandene.

Tradisjonen med høsting av egen mat har alltid stått sterkt i nord, og viktigheten av egen matproduksjon har bare blitt mer tydelig i den tiden vi står inne i nå. Tilskuddsmottakerne bidrar til dette på en utmerket måte, avslutter fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (SP).

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsmidler til vilttiltak på vegne av Landbruks- og matdepartementet.

Til toppen