140 000 nedlastinger av Troms Billett

Klikk for stort bildeI juni lanserte Troms fylkestrafikk den nye billett-appen Troms Billett. Appen står nå for over 60 prosent av den totale omsetningen.

66 prosent i oktober

I 2019 var andelen solgte mobilbilletter i den gamle Troms Mobillett-appen om lag 50 prosent av den totale omsetningen. Siden lansering av Troms Billett i juni 2020 har andelen kjøp i Troms Billett økt jevnt og har ligget stabilt over 60 prosent siden august. Selv om antall solgte billetter er lavere enn i 2019, er andelen kjøpt på mobil i oktober på 66 prosent i Troms. Appen har blitt lastet ned over 140 000 ganger.  

– Dette er tall vi er veldig fornøyd med, mobilbilletter er den beste og rimeligste måten å betale på, både for oss, og for våre passasjerer, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap), i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Korona-effekt

Siden mars har det ikke vært mulig å betale med kontanter om bord. Stengt fordør på bussen har også lagt begrensninger på bruk av reisekort. Den nye betalingsappen har derfor blitt et viktig smitteverntiltak for de som reiser kollektivt.

– Tallene viser at våre passasjerer er flinke til å tilpasse seg smitteverntiltakene og bidra i dugnaden. Forhåndskjøpte billetter på mobiltelefon er et av de viktigste tiltakene for å bekjempe smitte om bord, forteller fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap).

Vipps på plass

I løpet av oktober ble Vipps lansert som betalingsalternativ i Troms Billett-appen. I den første måneden ble 11 prosent av transaksjonen gjennomført med Vipps.

– Vipps er veldig populært. Vi har fått tilbakemeldinger på at mange ønsket Vipps som betalingsalternativ i appen og da er det gledelig at mange velger å bruke denne funksjonen når de betaler, forteller Kristina Hansen (Ap).

Til toppen