Gratis for kjøretøy på ferjene i Finnmark

Her ser man en stor bilferge i en fjord, i forgrunnen ser vi biler som kjører ut av fergen. - Klikk for stort bildeMF Bergsfjord i Øksfjord, Troms og Finnmark fylke. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK Gratis reise for passasjerer på ferje er allerede innført, og fra og med 1. juli blir det også gratis for kjøretøy på de fem ferjesambandene i Finnmark.

Stortinget har bestemt at mindre ferjesamband til vegløse samfunn skal bli gratis fra 1. juli. I Snelandias rutenett i Finnmark inkluderer dette disse rutene:

  • Rute 500              Øksfjord – Hasvik
  • Rute 510              Øksfjord – Tverrfjord
  • Rute 520              Øksfjord – Bergsfjord – Sør-Tverrfjord
  • Rute 550              Nyvoll – Eidsnes
  • Rute 560              Strømsnes - Kjerringholmen

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) står utenfor fylkeshuset i Vadsø. Han smiler godt, sola skinner, og i bakgrunnen kan man se det norske og samiske flagget, pride-flagget, samt fylkeskommunens flagg. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) utenfor fylkeshuset i Vadsø. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK – For de bosatte i ytterdistriktene er ferjesamband en nødvendighet for å få hjulene til å gå rundt, og vi er derfor glade for å kunne følge opp Regjeringens beslutning om å tilby gratis ferje også i vår region, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Alle passasjerer og kjøretøy skal fremdeles registreres og telles av statistikkhensyn. Derfor vil det fortsatt leses av registreringsskilt på bilene ved ombordkjøring.

Til toppen