Gratis sykkelsjekk under Arctic Race of Norway

Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen og trafikksikkerhetsrådgiver Einar Irgens poserer med hver sin sykkel. - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen og trafikksikkerhetsrådgiver Einar Ingens oppfordrer Tromsø og Harstadfolk til å benytte seg av sykkelsjekken. Troms og Finnmark fylkeskommune  

På initiativ av og med støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune vil XXL tilby publikum gratis sjekk av sykler i Tromsø og Harstad sentrum.

Årets Arctic Race of Norway tråkkes snart i gang. Løpet starter 5. august i Tromsø, og i Harstad er det målgang 8. august.

På initiativ av og med støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune vil XXL tilby publikum gratis sjekk av sykler i Tromsø og Harstad sentrum i forbinnelse med løpet. Samferdselsråd Kristina Hansen håper at mange møter opp med sykkel, for det er viktig å ha det tekniske i orden, ikke minst bremsene, sier hun.

— Vi har ingen å miste i trafikken. Jeg oppfordrer spesielt folk til å ta med ungene sine på standen vår, siden gode trafikkvaner skapes tidlig.

Trafikksikkerhetsrådgiver Einar Irgens mener at vedlikeholdet av sykler ofte blir forsømt.

—  At alt fungerer som det skal er viktigere enn hva slags type sykkel man har til transport. Gir som hopper, lagre som knirker og bremser som gnisser er betydelige irritasjonsmomenter som reduserer lysten til å sykle. En sykkelmekaniker finner som regel raskt ut av hva som er feil og kan gjøre justeringer eller gi råd om hva som må repareres.

På standen til fylkeskommunen vil sykkelmekanikerne også gi råd om rutinemessig vedlikehold man kan utføre selv, og vil hjelpe til med å justere sittestilling, styreposisjon og hjelmstropper.   

Til toppen