Sommerbilletten: én billett, syv dager, hele fylket

Flere mennesker i alle aldre går ut av en ferge, det er sommer og preg av turisme. Sola skinner. - Klikk for stort bildeSommerpassasjerer går av ved Akkarfjord kai, et fiskevær på nordøstenden av Sørøya i Hammerfest. Passasjerene har tatt SørøysundXpressen (Snelandia) fra Hammerfest. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK Fra 1. juni til 24. august er Sommerbilletten 2022 på plass, og ta deg gjennom hele fylket på én billett med buss og båt fra Troms fylkestrafikk og Snelandia.

 Tromsø, Alta, Hammerfest, Karasjok, Kautokeino, Nordkapp, Senja, Varangerhalvøya, Pasvik, Harstad, Sørøya, Sommarøy, Lyngen. Du rekker ikke over hele Troms og Finnmark på sju dager, men du kan få med deg mange opplevelse for livet.

– Med Sommerbilletten reiser du fritt på alle busser og båter i Troms og Finnmark. Du reiser bærekraftig, rimelig og kommer tett på folk og natur, sier Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel.

Hanssen viser til to år med pandemi og restriksjoner.

– Nå er vi klare til å vise fram vårt utstrakte og spennende fylke, og med det kollektive transporttilbudet kan man gjøre en spennende og annerledes reise i sommer, forteller hun.Fylkesråd Agneste Masternes Hanssen i dressjakke smiler mot kameraet, hun står utenfor fylkeshuset i Vadsø, det er noe overskyet, men litt sollys. - Klikk for stort bildeAgnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

 Reis så mye du vil i syv dager

Sommerbilletten varer i sju dager og koster 990 kroner for voksen og 495 kroner for barn/honnør-billett. Barn i alderen 0–5 år reiser allerede gratis i følge med en voksen. Sommerbilletten kjøpes i perioden 1. juni og 24. august og varer i sju dager fra du kjøper billetten. Det er kun mulig å kjøpe Sommerbilletten samme dag som den skal aktiveres.

Sommerbilletten er et samarbeid mellom næringsdivisjonen og samferdselsdivisjon i fylket, henholdsvis Karin Eriksen (Sp) Fylkesråd for plan, næring og miljø og Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel. 

– Vi håper mange velger å reise i og oppleve fylket vårt, avslutter Hanssen.

Billetten kjøpes i appene Troms Billett og Snelandia Mobillett.

Les mer på Snelandias og Troms fylkestrafikks nettsider, samt få svar på ulike spørsmål rundt Sommerbilletten.

Se kart over fylket med oversikt over utvalgte buss-, ferge og hurtigbåtruter

Til toppen