20 millioner til reduserte bussbillettpriser i Tromsø

Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap)Troms og Finnmark fylkeskommune har fått tildelt 20 millioner kroner til reduserte billettpriser for buss i Tromsø. Midlene er en del av regjeringens bompengeforlik fra 2019

30 prosent reduksjon på periodebillett

Midlene vil i all hovedsak disponeres til det oppgraderte bybusstilbudet. En 30-dagers periodebillett vil fra 2. juni koste henholdsvis 520 kroner voksne (30+) og 310 kroner for Ung voksen (18-29 år) i Tromsø.  Også andre passasjerkategorier får billigere periodebillett.

– Vi håper dette vil gjøre det mer attraktivt å reise kollektivt i Tromsø, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap).

Tromsø kommune blir en sone

I den nye sonestrukturen er hele Tromsø kommune innenfor samme sone. Det betyr at reisende med en enkeltbillett kan reise internt i hele kommunen på samme billett. 

– Kombinasjonen av soneendringen og prisreduksjon for periodebillett vil ha stor verdi for de som er flinke til å ta bussen, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Trenger byvekstavtale

Samferdselsdepartementet har nå tilbudt Tromsø en fireårig belønningsavtale på totalt 260 millioner kroner. Midlene vil i all hovedsak disponeres til å opprettholde nødvendig produksjon i bybusstilbudet.

 – Vi understreker derfor at det fremdeles er viktig å jobbe for å for en byvekstavtale for å løse transportutfordringene i Tromsø, avslutter fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Til toppen