Aktuelt Samisk og kvensk/norskfinsk

Det nasjonale minoritetsteatret Kvääniteatteri er stiftet

  Lørdag 17.september stiftet Troms og Finnmark fylkeskommune sammen med Nordreisa, Alta og Vadsø kommune Kvääniteatteri AS. Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) deltok i møtet.  

Signerte samarbeidsavtale med Sametinget

I dag signerte fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og  sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) en samarbeidsavtale mellom Sametinget og Troms og Finnmark fylkeskommune.

210.000 kroner til samiske prosjekter i Finnmark

Fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark, Ronald Wærnes, har fordelt 210.000 kroner fra budsjettposten Midler til samiske formål til seks prosjekter.

4,8 millioner til kvenske/norskfinske prosjekter

Fylkesrådet har i sin behandling prioritert prosjekter med barn og unge som målgruppe. Totalt ble det bevilget 4 809 000,- til 29 ulike kvenske/norskfinske språk- og kulturtiltak.  

Skal forener krefter med Sametinget

  Fylkestinget vedtok torsdag ny samarbeidsavtale med Sametinget. Avtalen berører politikkområder av betydning for både fylkeskommunen og Sametinget.

Hyvvää kväänikansan päivää!

Gratulerer med kvenfolkets dag! Fylkestinget ble onsdag åpnet med en hilsen til det kvenske folk.

Samisk samarbeid i fokus

– En av de store utfordringene med samepolitikk og urfolkspolitikk er iverksetting, sa fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) da han ønsket over 100 deltakere velkommen til årets samekonferanse.

Gratulerer med dagen!

I anledning samenes nasjonaldag 6. februar oppfordrer fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) hele befolkning i Troms og Finnmark å ta del i feiringen.

Fylkeskulturprisen gikk til Kristin Mellem

Musiker og komponist, Kristin Mellem, mottar årets fylkeskulturpris fra Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Gratulerer Reidun Mellem

Kvenseminaret 2021 ble åpnet med overrekkelse av Kongens fortjenstmedalje til Reidun Mellem; mangeårig forfatter og forkjemper for kvensk språk og kultur.

Til toppen