Aktuelt Samisk og kvensk/norskfinsk

Nye retningslinjer for de fylkeskommunale midlene til samisk og kvensk/norskfinsk i Finnmark

Tilskuddsordninger for samisk og kvensk/norskfinsk formål i Finnmark har fått nye retningslinjer. Målet med oppdateringene er å gjøre ordningene mer gjennomsiktig og forutsigbar.

Viktor Bomstad er ny landsdelsmusiker i joik

Flere sterke kandidater ble vurdert, men til slutt var det Viktor Bomstad (30) fra Storfjord i Troms som ble tilbudt den unike stillingen som landsdelsmusiker i joik.

Ekstra turnestøtte til Kvääniteatteri

Fylkesrådet har bevilget 300 000,- i underskudsstøtte til Kvääniteatteri AS. – En investering i teaterets framtid, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Kvænangen språksenter tildeles 200 000,- i driftsstøtte

Fylkesrådet foreslår i sitt budsjett at Kvænangen språksenter skal få 200 000,- i driftstøtte. De er dermed inne på fylkeskommunens driftsstøtteordning til samiske språk- og kultursentre i Troms fra 2023.

Veien videre – tie etheenpäin

– Vårt arbeid for det kvenske og norskfinske er på ingen måte ferdig, sa fylkesråd Ronald Wærnes (Sp) ved åpninga av Kvenseminaret 2022 i Vadsø.

Lager samiske læremidler

Tirsdag besøkte kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) Kongsbakken videregående skole – som tar grep for å løse mangelen på samiske læremidler.

Markering av Giellavahkku – Samisk språkuke

Samisk språkuke (24. -30. oktober) arrangeres i år for fjerde gang. I den anledning besøker de samiske forfatterne Elin Marakatt, Anne Osvaldsdatter Bjørkli, Beate Heide og Saia Stueng flere bibliotek i Troms og Finnmark.   

Det nasjonale minoritetsteatret Kvääniteatteri er stiftet

  Lørdag 17.september stiftet Troms og Finnmark fylkeskommune sammen med Nordreisa, Alta og Vadsø kommune Kvääniteatteri AS. Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) deltok i møtet.  

Signerte samarbeidsavtale med Sametinget

I dag signerte fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og  sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) en samarbeidsavtale mellom Sametinget og Troms og Finnmark fylkeskommune.

210.000 kroner til samiske prosjekter i Finnmark

Fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark, Ronald Wærnes, har fordelt 210.000 kroner fra budsjettposten Midler til samiske formål til seks prosjekter.

Til toppen