Aktuelt Samisk og kvensk/norskfinsk

– Samiske museer må få bedre fasiliteter

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) satte utviklinga av samiske museer på agendaen under den åpne høringen om museumsmeldingen i Stortingets familie – og kulturkomité.

Paljon onnee Kväänikansan päväle!

Met asuma maa-alala missä kolme kanssaa kohatelhaan – norjalaiset, saamelaiset ja kväänit. Se oon ittestä selvä assii ette Tromssan ja Finmarkun fylkinkomuunit markeerathaan tämän päivän, siksi ette met halluuma juhliit rikkhauet ja meän regiuunin yhtheisen kulttuuriperinön.

Syv språk- og kultursentra får driftstilskudd

Fylkesrådet har bevilget 2 250 000,- til samiske språk- og kultursentra i det geografiske området Troms. – Språk- og kultursentrene  spiller en viktig og sentral rolle i det å løfte både de samiske språk og den samiske kulturen i fylket, sier fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Prioriterer barn og unge

Fylkesrådet har bevilget 5 793 000,- til kvenske/norskfinske språk og kulturtiltak. Prosjekter med barn og unge som målgruppe, samt prosjekter med høy måloppnåelse og kvalitet har blitt prioritert.

Gratulerer med samenes nasjonaldag!

– En viktig dag å markere for oss som bor i Troms og Finnmark, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i sin hilsen i anledning dagen.

En viktig start på det kvensk/norskfinske strategiarbeidet

Årets dialogmøte om kvenske og norskfinske strategier i Troms og Finnmark fylkeskommune var godt besøkt, med over 60 deltakere på Teams.

Stor interesse for prosjektmidler til kvenske/norskfinske tiltak

Ved søknadsfristens utløp 15. november hadde nærmere 50 søknader kommet inn til Troms og Finnmark fylkeskommune. Søknadene er nå under behandling.

Ønsker innspill til nye kvenske/norskfinske strategier

Kvenske og norskfinske miljøer inviteres til digitalt dialogmøte torsdag 26. november. 

Samekonferansen 2020 blir digital

På grunn av koronasituasjonen er årets konferanse kuttet ned til én dag og gjennomføres som nettarrangement.

Dugnad for hjertespråket

  – Fylket vårt rommer en stor samisk befolkning og vi har derfor et naturlig ansvar for å støtte og trygge samiske språk, sier fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i anledning Samisk språkuke.

Til toppen