Aktuelt Samisk og kvensk/norskfinsk

Program Sannhet og forsoning i Troms og Finnmark - veien videre

Her finner du programmet for konferansen.

– Styrk satsningen på samisk kunst og kultur

I et brev adressert Kultur- og likestillingsdepartementet ber Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge regjeringen styrke sin satsning på samisk kunst og kultur.

500 000,- fordelt til samisk språkutvikling

Fylkesbiblioteket, Scene Nord og Samekonferansen mottar alle utviklingstilskudd når fylkesrådet nå har fordelt tospråklighetsmidlene fra Sametinget.

Driftsstøtte til samiske språk- og kultursentre i Troms

Fylkesrådet har fordelt 2 450 000,- i driftsstøtte til syv samiske språk- og kultursentre. I år har også Kvænangen språksenter fått plass i ordningen, for aller første gang.

Gratulerer med samenes nasjonaldag!

I år er det 30 år siden den første offisielle markeringen av samenes nasjonaldag.

Nye retningslinjer for de fylkeskommunale midlene til samisk og kvensk/norskfinsk i Finnmark

Tilskuddsordninger for samisk og kvensk/norskfinsk formål i Finnmark har fått nye retningslinjer. Målet med oppdateringene er å gjøre ordningene mer gjennomsiktig og forutsigbar.

Viktor Bomstad er ny landsdelsmusiker i joik

Flere sterke kandidater ble vurdert, men til slutt var det Viktor Bomstad (30) fra Storfjord i Troms som ble tilbudt den unike stillingen som landsdelsmusiker i joik.

Ekstra turnestøtte til Kvääniteatteri

Fylkesrådet har bevilget 300 000,- i underskudsstøtte til Kvääniteatteri AS. – En investering i teaterets framtid, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Kvænangen språksenter tildeles 200 000,- i driftsstøtte

Fylkesrådet foreslår i sitt budsjett at Kvænangen språksenter skal få 200 000,- i driftstøtte. De er dermed inne på fylkeskommunens driftsstøtteordning til samiske språk- og kultursentre i Troms fra 2023.

Veien videre – tie etheenpäin

– Vårt arbeid for det kvenske og norskfinske er på ingen måte ferdig, sa fylkesråd Ronald Wærnes (Sp) ved åpninga av Kvenseminaret 2022 i Vadsø.

Til toppen