Aktuelt Samisk og kvensk/norskfinsk

Prioriterer barn og unge

Fylkesrådet har bevilget 5 793 000,- til kvenske/norskfinske språk og kulturtiltak. Prosjekter med barn og unge som målgruppe, samt prosjekter med høy måloppnåelse og kvalitet har blitt prioritert.

Gratulerer med samenes nasjonaldag!

– En viktig dag å markere for oss som bor i Troms og Finnmark, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i sin hilsen i anledning dagen.

En viktig start på det kvensk/norskfinske strategiarbeidet

Årets dialogmøte om kvenske og norskfinske strategier i Troms og Finnmark fylkeskommune var godt besøkt, med over 60 deltakere på Teams.

Stor interesse for prosjektmidler til kvenske/norskfinske tiltak

Ved søknadsfristens utløp 15. november hadde nærmere 50 søknader kommet inn til Troms og Finnmark fylkeskommune. Søknadene er nå under behandling.

Ønsker innspill til nye kvenske/norskfinske strategier

Kvenske og norskfinske miljøer inviteres til digitalt dialogmøte torsdag 26. november. 

Samekonferansen 2020 blir digital

På grunn av koronasituasjonen er årets konferanse kuttet ned til én dag og gjennomføres som nettarrangement.

Over fire millioner til kvenske/norskfinske formål

I årets første tildelingsrunde vil fylkesrådet i Troms og Finnmark bevilge kr. 4 013 000 til 29 ulike språk- og kulturtiltak i landet.

–ILO-169 er en veiviser for oss

Fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde (SV), deltok på 30- års markeringa av Norges ratifisering av ILO-konvensjon 169. Les hele innlegget her.

Ny rapport: Samisk og kvensk/norskfinsk folkehelse

Den første folkehelseundersøkelsen i Troms og Finnmark ble gjennomført i 2019. Hovedrapporten ble lansert i fjor. Nå er også rapporten fra tilleggsundersøkelsen som har fokus på samisk, kvensk og norskfinsk befolkning klar.

Hyvää kväänikansan päivää!

16. mars markeres Kvenfolkets dag og den betydninga den kvenske og norskfinske kulturen har i Troms og Finnmark. Fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune gratulerer alle med Kvenfolkets dag!

Til toppen