Gratulerer med samenes nasjonaldag!

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo i kofte. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap). Foto: Bernt Sønvisen.– En viktig dag å markere for oss som bor i Troms og Finnmark, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i sin hilsen i anledning dagen.

Loga sámegillii

I dag er det 28 år siden den første offisielle feiringen av 6. februar, eller Sámi álbmotbeivviin, som dagen kalles på samisk. Troms og finnmark er et flerkulturelt samfunn og har vært det i hundrevis av år før det ble snakk om det på Grunerløkka.

Dette er en dag hvor folk på hele nordkalotten feirer identitet, tradisjon, mangfold og samhold. For oss som bor i Troms og Finnmark, et området som med rette kalles «tre stammers møte», er dette en ekstra viktig dag å markere.

I alle deler av vår langstrakte region finner vi samisk bosetning – fra Mátta-Várjjat (Sør-Varanger) i øst, til Hárstták (Harstad) i sør. Den gode sameksistensen mellom det samiske og det norske folk er bygd over tid, stein for stein. Og det er et arbeid vi alle må bygge videre på i årene som kommer. 

Jeg håper så mange som mulig tar del i feiringen av denne betydningsfulle dagen – samer, som nordmenn, selv om det aller meste i år kommer til å foregå digitalt.

Gratulerer med dagen! Lihkku sámi álbmotbeivviin!

Bjørn-Inge Mo (Ap), fylkesrådsleder. 

Til toppen