Andreinntaket til videregående opplæring i Troms og Finnmark er klart

Et moderne skolebygg står å skinner i sola, på bygget kan man lese: "Nordkapp vgs". - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: Nordkapp videregående skole i Honningsvåg. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

982 søkere har fått nye tilbud om plass ved videregående skoler i Troms og Finnmark fylkeskommune. Svarfrist er 29. juli.

Søkere som har fått tilbud i andreinntaket må logge seg inn på vigo.no og svare på tilbudet. Inntakskontoret minner om at manglende svar er det samme som å takke nei til plass. 

Totalt har 8063 søkere fått tilbud om videregående opplæring i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Fordeling på yrkesfag og studieforberedende utdanningsprogram i Finnmark og Troms

Fordelt på yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram, ser vi at 3678 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 4310 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogram. I tillegg er 75 ungdommer tatt inn på forberedende kurs for minoritetsspråklige.

Til fylkeskommunale skoler i Finnmark er det 2356 som har fått et tilbud; 1204 på yrkesfag, 1137 på studieforberedende utdanningsprogram og 15 på forberedende kurs for minoritetsspråklige.

Til fylkeskommunale skoler i Troms er det 5705 som har fått et tilbud: 2474 på yrkesfag, 3173 på studieforberedende og 60 på forberedende kurs for minoritetsspråklige.

Tilbud til søkere med ungdomsrett og andre rettstyper

I første inntak ble det bare gitt tilbud til ungdomsrettssøkere. I andre inntak har søkere med andre rettstyper også fått tilbud.

I første inntak hadde 7817 ungdomsrettssøkere fått tilbud om skoleplass. I andre inntak har totalt 7821 ungdomsrettsøkere fått tilbud om skoleplass. I tillegg har noen takket nei til skoleplass, takket ja til høyere ønske, takket ja til læreplass, fått tilbud om skoleplass i andre fylker, på private skoler, eller ved ulike landslinjetilbud. 

Etter andre inntak er 92 prosent av ungdomsrettsøkere kommet inn på sitt første ønske. Når vi ser på søkere med alle rettstyper, har 90 prosent av alle søkere kommet inn på sitt første ønske.

Det er flere søkere som står på venteliste på høyere ønsker. Ventelistene vil endre seg etter hvor mange som svarer ja/nei på tilbud om plass.

Har du spørsmål om tilbud, skoleplass, eller ventelisteplass?

Inntakskontoret gjør ingen endringer i inntaks- og ventelister, bortsett fra oppdatering av svarene etter svarfristen den 29. juli.

Fra og med uke 31 overtar skolene ansvaret for inntaket. Da kan søkere kontakte den enkelte skole for å sette seg på lokal venteliste. Alle henvendelser om inntaket skal fra og med denne uken rettes direkte til skolene.

Spørsmål? 

Har du spørsmål kan du ta kontakt med inntakskontoret gjennom vårt kontaktskjema.

For å logge seg inn på vigo.no må søkeren benytte MinID. For spørsmål om MinID, nye koder eller liknende, må MinID kontaktes på 800 30 300 eller på e-post (brukerstotte@digdir.no).

Til toppen