Bardufoss videregående skole 75 år!

Fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde - Klikk for stort bildeBjarne Rohde (SV), fylkesråd for kunnskap og integrering. Foto: Lars Åke Andersen. – Gratulerer så mye med den store dagen, hilser fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV).

– Det som i dag heter Bardufoss videregående skole har i 75 år vært viktig for samfunnet rundt, og viktig for utviklingen av verdifull kompetanse i regionen. Jeg vil benytte anledninga til å takke alle som har vært en del av historien, og ikke minst de som bringer arven videre, uttaler fylkesråd Bjarne Rohde (SV).

Bardufoss yrkesskole var Troms fylkes første og eneste yrkesskole da den ble etablert i 1946. Da ble det tilbudt solide fagutdanninger for mekanikere, murere, rørleggere, snekkere og elektrikere. Sårt etterlengtede utdanninger etter krigens slutt.

Sammen med husflidskolen på Høgtun, senere kjent som Høgtun videregående skole, skulle Bardufoss yrkesskole dekke det store behovet for yrkesopplæring i Troms.

I 2019 kunne lærere og elever flytte inn i nye lokaler på Rustadhøgda i Målselv, da Bardufoss videregående skole og Høgtun videregående skole ble slått sammen.

Til toppen