Et steg nærmere ny skole i Harstad

Juryen som skal avgjøre hvilket arkitektteam som skal tegne den nye videregående skolen i Harstad har nå trått sammen. – Et veldig spennende arbeid, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

En gruppe mennesker står på en parkeringsplass. Foto.  - Klikk for stort bildeJuryen var på sin første tomtebefaring i Harstad fredag 25. august. Turid Bye/Troms og Finnmark fylkeskommune.

Det er fylkesrådsleder Torbergsen (Ap) som leder juryen bestående av Sylvi Berg, Tom André Johnsen, Bjørn Inge Thomasjord, Aurora Øvereng, Minna Riska, Rakel Fredriksen, Kari Anne Opsahl, og Turid Bye.

Juryens sekretær er Marit Rygh fra NAL (Norske Arkitekters Landsforbund), og observatør er Stine Larsen Loso, avdelingsleder Drift og eiendom.

Sammen skal de avgjøre hvem som vinner arkitektkonkurransen og dermed får oppdraget med på tegne den nye videregående skolen i Harstad.

– Dette er et veldig spennende arbeid å få lede. Å legge til rette for et best mulig læringsmiljø for 1100 elever og et godt arbeidsmiljø for cirka 200 av våre ansatte er viktige kriterier for meg i juryarbeidet, uttaler fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Vinnerne av arkitektkonkurransen kåres i slutten av september. 

Heggen og Stangnes samlokaliseres

Bakgrunnen for arkitektkonkurransen er at Heggen og Stangnes videregående skoler skal slås sammen og samlokaliseres i et nytt bygg.

Tomten til den nye skolen ligger sør i sentrum av Harstad, i cirka 750 meter gangavstand fra Byterminalen og torget i sentrum.

Den nye skolen vil ha fasade mot sjøen, og vil fremstå som et landemerke for båttrafikk inn mot Harstad havn.

Mellom skoletomten og sjøen er det planlagt et felles uteområde på cirka 2000 kvadratmeter, og det er i tillegg regulert tre gatetun mot bebyggelsen i det regulerte området.

Ved den nye skolen skal det være plass til 1116 elever og 207 ansatte.

Til toppen