Innfører digital skolehelsetjeneste

Fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde - Klikk for stort bildeBjarne Rohde (SV), fylkesråd for utdanning. Foto: Lars Åke Andersen.Fra nyttår har elever, lærlinger og lærekandidater i den videregående opplæringa i Troms, helsesykepleieren bare noen tastetrykk unna.

Fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV), er svært fornøyd med at tilbudet snart kommer på plass.

– Når vi vet at stadig flere unge rapporterer om psykiske helseplage er det veldig gledelig å kunne lansere et lavterskeltilbud hvor de enkelt kan få svar på spørsmål, eller be om hjelp. Fra nyttår kan de rett og slett ha helsesykepleieren i lomma.

Det var fylkestinget i tidligere Troms som i 2019 vedtok å starte prosjektet med digital skolehelsetjeneste.

– På sikt ønsker jeg at ordningen med digital skolehelsetjeneste også utvides til å omfatte elever, lærlinger og lærekandidater i den videregående opplæringa i Finnmark, uttaler fylkesråd Bjarne Rohde (SV).

En digital snarvei

Den digitale skolehelsetjenesten i Troms tilbys via appen «Elevtjenesten», og skal være et supplement til den ordinære skolehelsetjenesten som tilbys.

Appen betjenes av Tromsø kommune, ved tre helsesykepleiere som har lang erfaring fra skoleverket. Man kan ta kontakt med de når som helst, men svar blir normalt gitt mellom kl. 08.00 og 15.00.  

Om man ønsker kan man ta kontakt anonymt.

– Jeg håper denne snarveien gjør at flere tar kontakt med skolehelsetjenesten når de kjenner på at noe ikke er greit, enten psykisk eller fysisk, uttaler fylkesråd Bjarne Rohde (SV).   

Han understreker avslutningsvis at den digitale skolehelsetjenesten i Troms også er underlagt taushetsplikten, og at appen «Elevtjenesten» ivaretar personvernet til de som velger å benytter seg av den.      

Kom i gang!

Bruk QR-koden til å laste ned appen fra App Store eller Google Play.

Velg "Elevtjenesten Troms" og fra 1. januar 2022 kan du spørre om det du lurer på.

Qr-kode til appen Elevtjenesten. - Klikk for stort bilde   

Til toppen