Rekordmange elever fullfører og består videregående opplæring  

 Fire elever gjør seg klare til yrkesfagkonkurransen Arctic Skills. Foto: Jonas Karlsbakk - Klikk for stort bildeFire elever gjør seg klare til yrkesfagkonkurransen Arctic Skills. Jonas Karlsbakk Troms og Finnmark fortsetter den fine utviklingen med at rekordmange elever fullfører og består videregående opplæring.  

Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterte 13.06.22 gjennomføringstallene i videregående opplæring i Norge. Finnmark og Troms er en egne regioner i statistikken til SSB, og elevene i videregående opplæring i begge regionene har en markert fremgang i fullført og bestått.

For elevene som startet i videregående opplæring i 2015, som ble målt i 2021, er gjennomføringen i Finnmark på 70 prosent. Dette er en økning på 0,9 prosentpoeng i forhold til forrige måling. Landsgjennomsnittet er 80.4 prosent.

– I Troms er gjennomføringen økt fra 75,1 til 77,1 prosent. Svært gledelige tall, altså. Det betyr at vi ikke bare øker i nord, men at vi også «haler innpå» resten av landet, sier fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV).

Finnmark har aldri vært nærmere landsgjennomsnittet siden målingene startet. Regionen ligger fortsatt lavest i landet på gjennomføring, men er det fylket i Norge som har den største fremgangen på målingene de siste 10 årene. 

Fylkesråd for opplæring, Bjarne Rohde Harald F. Hereide – Svært gledelig, er Rohde sin umiddelbare kommentar.

Han fortsetter med å si at dette viser at det gjøres mye riktig i skolene i Troms og Finnmark.

– Vi forbedrer oss stadig og nærmer oss landsgjennomsnittet. Kursen vi har lagt ser riktig ut og den skal vi holde. Samtidig må jeg bare rose lærere, ansatte og ikke minst elevene. Det er godt å se at pilene peker riktig vei, avslutter fylkesråden.

Til toppen